Düzce Yemekleri >> Düzce’de Ne Yenir? Düzce’nin Neyi Meşhur?
Düzce’ye seyahat planınız mı var? Peki Düzce’ye gitme sebebiniz tarihi yerler görmek mi, yoksa Düzce yemeklerinin tadına bakmak mı? Bize sorarsanız Düzce her iki seyahat sebebi içinde beklentiyi karşılayan bir ilimiz.

Düzce’de Gezilecek Yerler için blog yazımıza göz atabilirsiniz. Ancak bugünkü konumuz lezzetli Düzce Meşhur Yemekleri !
Haydi Başlayalım !
Düzce Otobüs Bileti İçin Tıklayın

1. Kırlangıç Çorbası
Her yörede olduğu gibi Düzce yöresel lezzetlerinin arasında da çorbalar yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de Kırlangıç Çorbası. Kırlangıç Çorbası diyoruz ancak bir ana yemek kadar doyurucu bir lezzet.
Balık çorbaları herkesin damak tadına hitap etmeyebiliyor. Ancak Akçakoca bölgesinde avlanan Kırlangıç balıkları ile yapılan bu eşiz lezzetin tadına bakmadan ön yargı ile yaklaşmayın deriz.

2- Hamsili Börek
Düzce yemeklerinden oldukça sevilen ve sıklıkla yapılan bir börek çeşididir. Türk mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yerini hala koruyor. İsminden de anlaşılacağı üzere un ve hamsiden oluşan Hamsili Börek yörede keyifle tüketiliyor. Ama yemeğin bir püf noktası var oda hamurunun taze olarak yapılması. Düzce’den ayrılmadan tadına bakılması gereken lezzetlerden.

3– İsli Balığı
Düzce’de sıklıkla tüketilen lezzetlerden biri. Akşam yemeklerinde sofralarda yerini alan bu balık türü, önceden tütsülendiği için farklı bir aroma ve kokuya sahip. Farklı tatla ve lezzetler deneyi sevenler için kesinlikle tavsiyemizdir.
Genellikle meze olarak tüketiliyor. Ancak bir mezeye göre oldukça zor bir yapım aşaması var. Düzce’de birçok balık restoranında rahatlıkla bulabilirsiniz.

4- Çerkez Tavuğu
Çerkez Tavuğu bir Çerkez mezesidir. Ana yemeklerle birlikte sunulması yemek keyfini arttırıyor. İki türlü yapılan bu mezenin ham maddesi un ve cevizdir. Damak tadına göre farklı sunumlar yapılabiliyor.
Un ile yapılan Çerkez Tavuğu mezesinin içeriği tavuktur. Ancak ceviz ile yapılan meze ise tıpkı bir ana yemek gibidir.

5- Boşnak Böreği
Boşnak Böreği, Düzce yemekleri arasında severek tüketilen bir yemektir ama hazırlanışı bakımından emek istiyor. Peynirli, patatesli, kıymalı ve ıspanaklı olarak bir çok çeşidi yörede yapılıyor. Çıtır Çıtır bir yapısı olan Boşnak Böreğini Düzce’ye gidince kesinlikle denemelisiniz.

6- Akçakoca Mancarlı Pide
Düzce Akçakoca ilçesinden adını alan bu pide yörenin oldukça sevdiği bir yemektir. Mancar ismi size biraz farklı gelmiş olabilir ama hemen sizin için izah edelim. Mancar, topraklarda yetişen yenilebilir otlara verilen bir isim.
Düzce ovasında oldukça fazla yetişen bu ot türleri yöre halkı tarafından keşfedilmiş ve Mancarlı Pide olarak tüketilmiştir. Mancarlı Pide vejetaryen bir ürün olup, mancar otu diye tabir edilen pazı veya ıspanak gibi yeşillikler kullanılarak yapılmaktadır.

7- Hinkali
Düzce yöresel yemeklerinden Hinkali veya Gürcü Mantısı olarak bilinen yemekten bahsedeceğiz size. Hinkali için aslında bir mantıdır diyebiliriz. Mantı dediğimiz zaman aklımıza ilk Kayseri gelir. Ancak bu bildiğimiz mantılar gibi değil.
Kayseri mantısından oldukça büyük olan bu lezzet tek bir porsiyonda sizi doyurmaya yetecektir. Avuç içi büyüklüğünde açılan hamurların içerisine kıyma, soğan ve özel baharatlarla hazırlanan harç eklenir ve ağzı kapatılır. Suda haşlanan Hinkali, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek servis edilir.

8- Mamursa
Denizli yöresel lezzetlerinden Mamursa, bir mısır unu lezzeti.
Düzce’de Çerkez yemekleri de sıklıkla pişiriliyor. Bu yemeklerden biri de Düzce’nin meşhur yemeği haline gelmiş Mamursa. Tamamen mısır unu, su ve yumurtadan hazırlanan yemek isteğe bağlı olarak peynir çeşitleri ile veya kıyma dökülerek servis ediliyor. Tadı ise parmak ısırtan cinsten.

9- Mamalika
Tatar yemeklerinin mezesi olan Mamalika, Düzce yöresiyle özdeşleşmiş bir mezedir. Mısır unu ile yapılan bu lezzetin sırrı kullanılan malzemelerin kalitesiyle doğru orantılıdır. Sıcak bir meze türü olan mamalikanın içerisinde kaşar peyniri kullanılır.

10- Akçakoca Melengücceği Tatlısı
“Düzce’de Ne Yenir?” diye soruyorsanız sanırım cevaplandırdık. O kadar güzel yemeklerden sonra sıra geldi tatlıya. Kapanışı Akçakoca Melengücceği Tatlısı ile yapmak istiyoruz.
Tamı tamına 700 yıllık bir tarihe sahip bu tatlının halk için de önemi büyük. Özellikle Düzce köylerinde sıklıkla hazırlanan tatlı, Osmanlı Saray Mutfağı’nda da yer almış lezzetlerden. Yöresel lezzet içerisinde manda kaymağı, süt, yumurta, fındık yağı, buğday unu, dartı ve bol miktarda ceviz, fındık, bal yer alıyor.
Türkiye’nin Her Yerinden Düzce Otobüs Bileti İçin
düzce ne yenir neyi meşhur yöresel yemekler
Last modified: 27 Ocak 2022