Yazar 10:54 Yurt İçi Gezi Rehberi

Balat Hakkında Her Şey

Balat ile alakalı en çok merak sorulan sorular “Balat renkli evler nerede?“, “Balat renkli evler hangi sokak?“, “Balat renkli evlere nasıl gidilir?” şeklinde. Balat hakkında merak edilen tüm detaylar bu yazıda.

Balat Gezilecek Yerler?, Balat Renkli Merdivenler?, Balat’a Nasıl Gidilir?, İstanbul Balat hangi Semtte?, İstanbul Balat Hangi Yakada? tüm detaylar bu yazımızda.

Balat Nerede?

İstanbul Balat Hangi Semtte?

Balat İstanbul’un Fatih ilçesine bağlıdır. Haliç kıyılarında olan Balat, Ayvansaray ve Fener semtlerinin arasında kalıyor.

Fatih Balat Hangi Yakada?

Hem eski hem de köklü bir tarihi olan Balat, Fatih ilçesinde İstanbul’un Avrupa yakasında bulunmaktadır.

Balat’a Nasıl Gidilir?

Hem Anadolu hem de Avrupa yakasından Balat’a gitmek oldukça kolaydır.

Eminönü’nden kalkan tüm otobüsler ara duraklarından birisi kesinlikle Balat’ın içerisinden geçmektedir. Eminönü’nden kalkan otobüsler ile Balat’a ulaşabilirsiniz.

Hem Anadolu hem de Avrupa yakasından metrobüs ile Balat’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayvansaray durağında inerek 10 dakika yürüyüş mesafesinde olan Balat’a ulaşabilirsiniz.

Balat Renkli Merdivenler Hangi Sokakta?

Balat dediğimizde ilk aklımıza gelenlerden rengarenk pastel renklerdeki merdivenler. Balat’a gittiğinizde özellikle bu merdivenleri bulup fotoğraf çekmek istediğinizi biliyoruz. İşinizi kolaylaştıralım istedik. “Renkli merdivenler nerede?” sorusunun cevabını veriyoruz. Bu sokağın ismi “Merdivenli Yokuş”. Yol tarifini aşağıda sizinle paylaştık.

Balat Renkli Evler Hangi Sokakta?

balat renkli evler

Hem popüler hem de göz şenlendirici diğer durak Balat Renkli Evler. Bu pastel renkli evleri Balat’ta iki farklı sokakta görebiliyoruz. Bunlardan birisi Fener’deki Kiremit Sokak, bir diğeri ise Balat’taki Merdivenli Yokuş.

Balat Gezilecek Yerler

Özel Fener Rum Lisesi ve Ortaokulu

balat Özel Fener Rum Lisesi ve Ortaokulu

Oldukça ihtişamlı bir yapıdır ve hala eğitim vermeye devam etmektedir. Okul geçmişi içinde; “Patrikhane Akademisi“, “Kırmızı Okul“, “Birinci Akademi” ve “Mekteb-i Kebir” isimleri ile anılmıştır. 1454 yılından bu yana eğitim vermeye devam etmektedir. Osmanlı döneminde de tüccarlar, tercümanlar gibi bir çok çalışanda burada eğitim almıştır. Daha detaylı tarih için okulun web sayfasını inceleyebilirsiniz.

Aya Yorgi Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi

balat Aya Yorgi Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi

1941 yılında yangından etkilenmiş ve büyük bir hasar almıştır. 1989 yılında restorasyona alınan kilise 1991 yılında ibadete açılmıştır. Ziyaretçi de kabul ediyor. Ancak Pazar günleri 09:15-12:30 hariç haftanın her günü 08:30-16:00 arası açıktır.

Burası Hristiyanlık dünyasında özel sayılıyor. Çünkü kilisede kutsal emanetler mevcut. Hem Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği sütunun bir parçası hem de 3 azizenin kemiklerinin bulunduğu tabutlar yer alıyor.

Fethiye Müzesi ve Cami

1292-1294 yıllar arasında inşa edilen ve günümüze kadar ulaşmıştır. 1543 İstanbul’un fethi ile kilise olarak hizmet vermeye devam etmiştir. Ancak III. Murad’ın Azerbaycan ve Gürcistan seferlerinin zaferi anısına bu kilise Fethiye Camiiolarak ibadete açılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra müze hali getirilen yapı hala ibadet içinde imkan sunmaktadır. Ama Fethiye Camii’nin yapısına ve binaya zarar gelmemesi adına sadece namaz vakitlerinde kısa süreli ibadete izin veriliyor.

Sveti Stefan Bulgar Kilisesi

balat Stevi Stefan Bulgar Kilisesi

150 yıllık geçmişi olan Stevi Stefan Bulgar Kilisesi günümüzde de ibadethane olarak kullanılmaktadır. Ortodoks kültürünün izlerini taşımaktadır. En önemli özelliklerinden biri ise dökme demir ve çelik malzemelerden yapılmıştır. Bundan dolayı yer yer “Demir Kilise” olarakta adlandırılır. Dünyada ayakta kalan nadir demir kiliselerindendir.

“Aradığın Bilet Burada!”

www.biletara.com

Last modified: 4 Nisan 2024

Close