Yazar 13:46 Yurt İçi Gezi Rehberi

Isparta’da Gezilecek Yerler

Isparta’da Gezilecek yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Isparta

Türkiye’nin Her Yerinden Isparta Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Isparta şehrimizde incelemeler yaptık.

Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış,

Isparta mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

Isparta’da Gezilecek Yerler


Can Adası

Eğridir de bulunan ve genellikle piknik yeri olarak kullanılan bir adadır. 1933 yılında Atatürk’ün Eğirdir ziyareti esnasında, ada Belediye Encümen Kararıyla ona hediye edilmiştir. Sonrasında Atatürk’ün mirasçılarına geçmiş olup en son olarak Eğirdir Belediyesi‘ne devredilmiştir.


Eğirdir Gölü

Ülkemizin 2. en büyük tatlı su olan gölü Eğirdir Gölüdür. içerisinde yüzlerce çeşit balık türü yaşarken göl çevresinde 450 farklı kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.


Yazılı Kanyon

Isparta’nın en güzel yerlerinden birisi olduğunu belirtelim öncelikle. Dağ yürüyüşü severlerin ortak noktalarından birisi olan bu yer içerisinde olmak keyif verecektir. İster sadece manzaranın keyfini çıkarın ister, piknik yapabilir ve gününüzün daha güzel geçmesinin sağlayabilirsiniz.


Lavanta Vadisi

Hazır mısınız renkli bir görsel şölene? Bilindiği üzere şehrin ön plana çıkmasını sağlayan etkenlerden birisi de lavantanın oldukça bol bir şekilde yetiştirilmesidir. Lavanta Vadisi bölgesine girdiğinizde gelen eşsiz güzel kokular sizi başka diyarlara götürecektir.


Davraz Kayak Merkezi

Yakın bölgelerde kayak merkezi yok diye üzülmeyin. Akdeniz bölgesi üzerinde bulunan ve yakın şehirlerden yüzlerce ziyaretçi akınına uğrayan Davraz Kayak Merkezi, sizin ve aileniz için çok güzel bir kış geçirmenize yardımcı olacaktır.



Gölcük Krater Gölü

Gölün etrafında 150-300 metreyi bulan volkanik küllü tepeler bulunmaktadır. Kızılçam, karaçam, meşe, sedir, akasya, akça kesme ve diğer maki türü bitkiler ile tavşan, tilki, sincap, kaplumbağa, yılan ve çeşitli kuş türleri gibi canlı çeşitleri yaşamaktadır.


Karacaören Baraj Gölü

1989 yılında ülkemize kazandırılmış enerji santrallerinden biridir. Bölgedeki sulama ihtiyacına da yanıt veren baraj gölü, Isparta- Burdur sınırları içerisinde yer alır. Arkadaşlarınız ile birlikte su sporları yapabileceğiniz uygun yerlerdendir.


Hızırbey Camii

halk arasında ulu camii olarak bilinen ve halen ne zaman yapıldığı bilinmeyen camilerden birisidir. 3 bin kişilik kapasitesi olan bu caminin tasarımı da bir hayli başka. Cami, 1814 yılında Eğirdir’de çıkan yangında yanmıştır. Eğirdir mütesellüm ve muhafızı Yılanlıoğlu Şen Ali Ağa tarafından halktan toplanan yardımlarla eski tarzına uygun bir şekilde yeniden inşa edilmiştir.


Dündarbey Medresesi

Dündarbey Medresesi, 1237 yılında Selçuklu Sultanı II. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında han olarak yapılmış, daha sonra 1301 yılında Hamidoğlu Dündar Bey tarafından medreseye çevrilmiştir. Medrese iki katlı olup, 30 hücresi vardır. Büyük dış kapısının fevkalâde süsü ve mimarî değerinin üstünlüğü ile şöhret bulmuştur. Ulucami girişinin yan tarafında bulunmaktadır.


Antioch of Pisidia

Kent, Seleukos döneminde M.Ö. 275 yılında I. Seleukos veya oğlu I. Antiokus Soter tarafından Frigya’da bulunan Galyalılara karşı ileri bir karakol olarak kurulmuştur. Roma İmparatoru Augustus tarafından M.Ö. 6 yılında Pisidya’da kurulan sekiz koloninin merkezi konumunda yer almıştır.


Türkiye’nin Her Yerinden Isparta Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Last modified: 28 Haziran 2021

Close