Yazar 22:20 Yurt İçi Gezi Rehberi

Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Kastamonu’da Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Kastamonu

Türkiye’nin Her Yerinden Kastamonu Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Kastamonu şehrimizde incelemeler yaptık.

Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış,

Kastamonu mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

Kastamonu’da Gezilecek Yerler


Kastamonu Kalesi

Şehrin simgelerinden birisi olan kale, MS.12’nci yüzyılda Komnenoslar tarafından yaptırılmıştır. Kalenin dış surları 18’inci yüzyıl sonlarında yok olmuştur. Kalenin çeşitli dönemler içerisinde geçirmiş olduğu değişiklikler, bir Orta Çağ Bizans yapısından çok Türk mimarisini yansıtmasına neden olmuştur.


Kastamonu Müzesi

Mimar Kemaleddin Bey tarafından tasarımı çizilen ve 1917 yılında İttihat ve Terakki Kulübü olarak yapılmıştır. 1921 yılında ise İstiklal Mahkemesi olarak hizmet vermiştir.

30 Ağustos 1925 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, İnebolu’dan sonra şapka ve kıyafet inkılabına ilişkin ikinci nutkunu burada vermiştir.


Saat Kulesi

1885 yılında, Vali Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Hikayeye göre İstanbul Sarayburnu’nda bulunan saatin zamansız çalan çanı, padişahın hamile cariyelerinden birinin çocuğunu düşürmesine sebep olur. Bu nedenle saat kulesi Kastamonu’ya sürgün edilir.


Nasrullah Camii

Osmanlı zamanında 1506 yılında Nasrullah Bey tarafından yaptırılmıştır. Kastamonu’da inşa ettiği ilk anıtsal eserlerden biri olan Nasrullah Camii, Kastamonu’nun en önemli sembollerinden biridir.


Nasrullah Köprüsü

1501 yılında Kastamonu’da kadılık yapan Nasrullah tarafından yaptırılmıştır. 16. Yüzyıl da yapılan ve günümüze kadar gelen köprülerdendir. Kastamonu merkezde kenti ikiye ayıran Karaçomak çayı üzerinde bulunmaktadır.



Atabey Gazi Cami

1273 Atabey Muzaffereddin Yavlak Aslan Bey tarafından Yaptırılmıştır. Şehrin en eski camisidir. Halk tarafından Kırk Direkli Camii olarak da tanımlanmaktadır.


Yakupağa Külliyesi

Bu yapı ilk olarak Yavuz Sultan Selim’in hocası Halimi Çelebi’nin Cami olarak yaptırılmıştır. Daha sonra ise Kanuni Sultan Süleyman’ın Hazine Reisi Yakup Ağa camiyi tadilata alıp; yanına medrese, imaret, misafirhane ve sıbyan mektebi inşa ettirerek yapıyı külliye haline getirir. 


Karaçomak Barajı

Sulama, taşkın kontrolü, içme suyu temini amacı ile 1968 – 1973 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Sevdikleriniz ile birlikte doğa manzarasını izlemek için önerilerimizdendir.


İsmail Bey Külliyesi

M.1451 yılında Candaroğlu  Hükümdarı İsmail Bey tarafından; cami, türbe, han, medrese, imaret  ile külliye olarak inşa edilmiştir.2004 yılında onarım ve restorasyonu tamamlanarak el sanatları çarşısı olarak faaliyette bulunmaktadır.


Kent Tarihi Müzesi

29 Ekim 2002’de Türkiye’nin ilk Kent Tarihi Müzesini Kastamonu Valiliği açmıştır. İçerisinden bazı örnekler vermek gerekirse 904 yılına ait Anadolu’nun ilk el yapımı konsol piyanosu, Kastamonu Sana-i Nefise Mektebinde 1907 yılında dokunan 40 metrekarelik halı gibi nadir eserleri de sergilenmektedir.


Şapka Müzesi

Büyük önder Atatürk’ün Şapka İnkilâbını Kastamonu’da yapmasıyla birlikte, Cumhuriyet’in kurulduğu günden günümüze kadar giyilen bay ve bayan şapkalarından ve Atatürk’ün giydiği şapkalardan oluşan Türkiye’deki ilk ve tek Şapka Müzesi. (1)


Türkiye’nin Her Yerinden Kastamonu Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Last modified: 29 Haziran 2021

Close