Yazar 11:24 Seyahat, Yurt İçi Gezi Rehberi

Suluada Hakkında Her Şey

Türkiye’nin Akdeniz kıyılarında, Antalya’nın yaklaşık 15 kilometre açığında yer alan Suluada, sakin ve huzurlu bir kaçış noktasıdır. Eşsiz doğal güzellikleri ve özellikle masmavi sularıyla, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

Suluada Nerededir ?

Suluada, Antalya‘nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’da yer alan küçük bir adadır. Adrasan sahilinden yaklaşık 10-15 km uzaklıkta kalan bu bölge, Türkiye’nin Maldivleri olarak tabir edilmektedir.

Suluada’ya Nasıl Gidilir ?

Suluada’ya ulaşım yalnızca deniz yolu ile mümkündür. Adrasan’da yer alan tekne turları ile bölgeye kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Tekne ile yapılan yolculuk yaklaşık yarım saat sürmektedir.

Suluada Hakkında

Suluada, Antalya’nın Maldivleri olarak adlandırılmaktadır. Çünkü bembeyaz kumları insanın içini açarken, tertemiz denizi de tüm stresi yok etmeye birebirdir. Üzerinde herhangi bir yerleşim yeri bulunmayan Suluada, Akdeniz foklarının uğrak yeridir. Ayrıca su altı mağaralarına da ev sahipliği yapmaktadır. Adanın en uç kısmında Aşıklar Mağarası bulunurken diğer tarafa yüzerek geçebilirsiniz.

Suluada’da Neler Yapılabilir ?

  • Suluada’nın beyaz kumlu plajlarında güneşlenmek ve masmavi sularında yüzmek kesinlikle yapılacak en keyifli aktivitelerden biridir. Eşsiz doğal güzellikler eşliğinde denizin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Dilerseniz, çevrede bulunan irili ufaklı mağaraları ziyaret edebilirsiniz.
  • Suluada, ayrıca biyoçeşitlilik açısından zengin bir bölgedir. Foklara, yunuslara, orfozlara ve su kuşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Temiz ve berrak sularıyla dalış yapmak için ideal bir mekandır.

Suluada’da Kamp Yapmak Mümkün mü ?

Suluada’da kamp yapmak pek mümkün değildir. Bölge şartları buna elverişli olsa da adada yerleşim yeri olmaması, karayla ulaşım sağlanamaması gibi bazı dezavantajları vardır. Kamp konusunda tecrübesi olmayanlar için tavsiye edilmemektedir..

Ayrıca, adada herhangi bir yerleşim ve ticari işletme bulunmadığı için yiyecek – içeceklerinizi öncesinde yanınızda getirmeniz faydalı olacaktır.

www.biletara.com

Last modified: 17 Nisan 2024

Close